Nam Kee

Nam Kee

Nam Kee, gelegen aan de Geldersekade in het hart van Amsterdam, is een befaamd Chinees restaurant dat al jarenlang zowel locals als toeristen trekt met zijn authentieke en smaakvolle gerechten. Bekend om zijn legendarische Oesters van Nam Kee, een gerecht zo populair dat het zelfs een centrale rol speelde in een Nederlandse film, heeft dit restaurant een cultstatus bereikt onder liefhebbers van de Chinese keuken.

Het interieur van Nam Kee is eenvoudig en functioneel, wat de focus legt op waar het echt om draait: het eten. De menukaart is een weerspiegeling van de rijke en gevarieerde tradities van de Chinese kookkunst, met gerechten variƫrend van klassieke dim sum tot hartige Peking eend, bereid met zowel traditionele als moderne kooktechnieken.

De sfeer in Nam Kee is altijd levendig, een mengelmoes van lokale Amsterdammers, nieuwsgierige toeristen en vaste klanten die terugkomen voor hun favoriete gerechten. Het personeel, vaak druk in de weer, weet toch altijd een vriendelijke en gastvrije service te bieden, wat bijdraagt aan de authentieke ervaring.

Nam Kee is meer dan alleen een restaurant; het is een stukje cultureel erfgoed in Amsterdam, een plaats waar culinaire tradities uit het Verre Oosten en de Nederlandse gezelligheid samenkomen. Voor iedereen die op zoek is naar een authentieke Chinese eetervaring in Amsterdam, is Nam Kee aan de Geldersekade een absolute aanrader.

Opening Hours

Monday 16:00 - 23:30
Tuesday 16:00 - 23:30
Wednesday 16:00 - 23:30
Thursday 16:00 - 23:30
Friday 16:00 - 23:30
Saturday 14:30 - 23:30
Sunday 14:30 - 22:30

Historisch Nieuwmarkt

Place to be

De Bekeerde Suster

Coffeeshop The Jolly Joker

Delicious waffles

Kiss me Sushi

t Loosje