Coffeeshop The Jolly Joker

Coffeeshop The Jolly Joker

De Jolly Joker Coffeeshop is een van de vele bedrijven die direct grenzen aan de Nieuwmarkt, een bruisend plein in het stadscentrum. Dit deel van de stad wordt druk bezocht door toeristen. Bijgevolg richten de meeste bedrijven in dit gebied zich op dat klantenbestand. De Nieuwmarkt staat vooral bekend om de Waag, een prachtig en massief oud gebouw dat diende als poort in de buitenmuur van de stad in de 15e eeuw. Nu is hier een restaurant gevestigd. Het gebouw waarin de Jolly Joker zich bevindt, is eigenlijk zelf ook behoorlijk oud, zij het niet zo oud. Dus er is veel te bewonderen hier, zelfs als het alleen maar gaat om de architectuur van het gebouw in de omgeving.

De Jolly Joker coffeeshop is zeer traditioneel in zijn inrichting. Er is veel hout binnenin; bar, tafels, banken, lijsten. Het heeft allemaal een heel “bruin cafĂ©” gevoel. Niet veel franje. Het heeft wel als voordeel dat er zeer grote ramen aan de voorzijde zijn aan beide zijden van de winkel, omdat dit een hoekgebouw is. Als zodanig krijgt de plaats veel licht binnen, wat zorgt voor een zeer open gevoel. De Nieuwmarkt is ook een geweldige plek om te zitten en mensen te kijken, omdat de menigten in dit gebied letterlijk massaal kunnen zijn op een warme zonnige middag.

Het cannabismenu is gemiddeld van omvang en bevat naar onze ervaring geen speciale kwekers. Ze zijn een eenvoudige en nuchtere Nederlandse coffeeshop. Je kunt hier binnenstappen en wat wiet of hasj vinden; verwacht gewoon niet dat het menu gedomineerd wordt door bekroonde soorten of hoogwaardige extracten.

Naast cannabis serveren ze basiscomforts zoals koffie, thee, sappen en frisdranken, evenals een lijst met eenvoudige snacks.

Opening Hours

Monday 10:00 - 01:00
Tuesday 10:00 - 01:00
Wednesday 10:00 - 01:00
Thursday 10:00 - 01:00
Friday 10:00 - 01:00
Saturday 10:00 - 01:00
Sunday 10:00 - 01:00

Historisch Nieuwmarkt

Place to be

De Bekeerde Suster

Coffeeshop The Jolly Joker

Delicious waffles

Kiss me Sushi

t Loosje